БИЖУТА С ЕСТЕСТВЕНИ КАМЪНИ - КРАСОТА И ЕНЕРГИЯ

17 януари 2024
БИЖУТА С ЕСТЕСТВЕНИ КАМЪНИ - КРАСОТА И ЕНЕРГИЯ

Носейки бижута с естествените камъни, хората усещат по-тясна връзка с природата и нейната енергия.

Гривните, обеците, колиетат изработени от естествени камъни, не са само аксесоар, те са и носители на  енергията и красотата на природата. Съчетаването на различни камъни в едно бижу го прави не само красиво и уникално, но и засилва енергията, която получаваме. 

Вярва се, че всяки камък има уникален характер и влияние върху човешката енергия.

Например:

Лунен камък - камъкът на емоционалния баланс и любовта

Той  възприема и „дава“ любов, защитава романтичните чувства, балансира емоциите, успокоявайки прекалено бурните и импулсивни реакции.

Носи послание за женственост, интуиция, мечти, романтика, емоции и любов. Предпазва от  от вредното влияние на Луната.

Вярва се, че  лунният камък може да сбъдва желанията по време на пълнолуние, носи богатства, а също и силно изостря интуицията 

Подходящ талисман е за хората, които са родени през първия ден от седмицата, защото понеделник се смята за ден, подвластен на Луната., както и за хората с творчески професии; литератори, музиканти, художници. Той разкрива техните таланти, дарява вдъхновение, подбужда към творчески пориви.

 

Розов кварц - камък на сърцето, силната любов и преданост. 

Нежно розовият му цвят радва очите, пълни сърцето с любов и лекува душата.

Това е камъкът на безусловната любов и безграничното спокойствие. Дарява с  нежност, толерантност, вътрешен мир и хармония.

Енергия на розовия кварц помага за постигането на себереализация и вътрешен мир.

Като талисман  розовият кварц е подходящ за всички зодиакални знаци. Особено благотворно влиение ще има върху представителите на зодиите Телец и Везни, чиито управител Венера.

 

Аквамарин - камък на любов и вярност.

Бледо синия или синозелен цвят, придава на аквамарина уникална красота.
Той е символ  на младост, любов, хармония и спокойствие.

 Вярва се, че дава нова енергия на любовта между дългогодишните двойки. Насърчава толерантността и предлага подкрепа по време на трудни моменти.  Аквамарина вдъхва смелост и помага за ясното изразяване и общуване с околните. Има изключително успокояващо влияние, облекчава чувства на безпокойствие и страх.

 Като воден камък, Аквамаринът има благоприятно действие върху Риби, Рак и Водолей. Той е също от помощ за Близнаци и Везни.

 Свързва се с планетата Юпитер, която е планетата на изобилието, щастието и благоденствието.

Ахат - ахатът е камък на мира и спокойствието.

Лилавия Ахат  пази от опасности, прави хората  умерени, сдържани и внимателни. Помага да опознаете себе си по-добре и да погледнете на света през по-широка гледна точка. Носи здраве и дълголетия, увеличава вярата в собствените сили. Развива творческият потенциал и красноречието, помага за взимане на правилни решения и действия.  Дава по-добра концентрация, увереност и  допълнителна доза креативност.  

 Подходящ за родените под знака на зодии: Дева, Близнаци, Козиро и Телец и всеки, който го хареса.

 

Тюркоаз – предпазващ и пречистващ камък, носещ късмет.

Тюркоазът е един от най-предпочитаните естествени камъни независимо от капризите на модата.

Това е камък, който носи късмет, вдъхва живот, и защитава от лоши очи.

Вярва се, че магическите му свойства поглъщат всяка вреда, насочена към този, който го носи.

Има  сила да дарява  смелост когато е нужно да говарям пред публика или работата ни е с хора. Затова е смятан  и за щастлив камък за актьори и певци.

Отваря и омекотява сърцето, като разрушава стените, които сме поставили.

Освежава ни, когато сме уморени, отчаяни или изтощени. Учи песимистите, как да се фокуситат над решенията, а не върху проблемите. Разсейва негативните  убеждения и премахва токсичната енергия.

Черен онисквдъхва чувство за лична сила и баланс  на ума и тялото.

Оникса отклонява всяка негативна енергия. Защитева от неизвестни опасности, като предателство, клюки, психически атаки. Предпазва от завист. Освобождава от негативното в миналото и  помага да се продължи напред. 

Хематит- защитава от опасности, поглъща негативните енергии насочени към своят притежател.

 Известен е, като камък на ума. Носи заземяваща и успокояваща енергия. Засилва логическото мислене. Намалява негативността и спомага за балансирането на ума, тялото и духа.Подсилва любовта.

Подходящ талисман е за  Риби, Дева, Близнаци, Овен, Рак, Скорпион.

Лабрадорит- пази от нещастия и беди. 

Лабрадорита облекчава безпокойството, безнадеждността и депресията, като ги заменя с ентусиазъм, самочувствие и вдъхновение. Успокоява, хармонизира и балансира енергията на притежателя. Разсейва негативността, подобрява яснотата на мисълта.

Зарежда позитивна енергия, силна воля и  късмет. Пречиства цялата аура на човек, засилва интуицията, отключва творческият потенциал и креативността

Тигрово око - дава равновесие в емоционалния живот.

Предпазва от уроки. Помага на човек да държи дистанция от външни влияния, намалява зависимост към вредни навици, повишава волята и емоционалната стабилност. Предпазва от отрицателна енергия  и привлича положителни събития. Помага за взимането на правилни решения, повишава концентрацията.

 

Малахиткамък за просперитет, щастие и изобилие.

Помага за продуктивност в кариерата. Предпазва от злини и нещастия. Той е символ на заздравяването на връзката между физическото и духовното.

За любовта и приятелството малахита е прободник на чисти отношения основни на искрена любов.

Този камък е ценен и мощен талисман за всяка зодия.